Bemutatkozik az egervölgyi Suli Harmónia Általános Iskola

2016.04.07


Intézményünk 2007 szeptemberétől a Suli Harmónia 2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány tagiskolájaként működik.

Egervölgy település határában, nyugodt, csendes erdőszéli környezetben helyezkedik el iskolánk. Tágas udvarán füves és betonos sportpálya, rengeteg játékra alkalmas hely található.

Suli Harmónia Általános Iskola Egervölgy

Diákjaink kis létszámú osztályokban, családias légkörben tanulhatnak. Termeink nagy része digitális táblával felszerelt.

Suli Harmónia Általános Iskola Egervölgy

Kiemelt helyet kapott programunkban az informatika és az idegen nyelvek ismerete. Tanulóink első osztálytól elsajátíthatják a német és angol nyelv, negyedik osztálytól az informatika alapjait.

Suli Harmónia Általános Iskola Egervölgy

A napközi otthonos ellátás és a helyben étkezés minden tanulónknak biztosított.  

Suli Harmónia Általános Iskola Egervölgy

A kis létszámok miatt adott a lehetőség az egyéni fejlesztésre, a tanulási problémákkal küzdő gyerekek fokozott segítésére, a tehetségek gondozására. Minden osztályunkban több fordulós komplex (több tantárgyra kiterjedő) tanulmányi versenyt biztosítunk kiemelkedő tehetségű, szorgalmas tanulóinknak. Szakköreinket (kézműves, színjátszó, asztalitenisz, informatika, énekkar, tánc és dráma) szinte minden tanulónk látogatja. Fokozott figyelmet fordítunk végzős tanulóink középiskolára való felkészítésére.

Suli Harmónia Általános Iskola Egervölgy

Munkatervünk bővelkedik kulturális- és sportprogramokban. Versenyeink nem csak saját tanulóink, hanem a környező, és a többi alapítványi iskola diákjai közül is sok résztvevőt vonzanak. A kistérségi, vagy akár távolabbi intézményekben szervezett versenyeknek is rendszeres résztvevői vagyunk. A Zrínyi Ilona matematika versenyen minden évben sikerült bejutnia néhány tanulónknak az első száz, esetleg ötven helyezett közé. Az alapítvány által szervezett év végi tanulmányi versenyen több tanulónk ért el első, illetve dobogós helyezést. A Bendegúz és a Mozaik levelezős tanulmányi versenyeken diákjaink sok arany, ezüst minősítést érnek el rendszeresen.

Suli Harmónia Általános Iskola Egervölgy

Hagyományos rendezvényeink:

 • Nemzeti ünnepek, megemlékezések
 • Márton-hét lámpás felvonulással és kézműves vásárral
 • Halloween parti és Minisztár énekverseny
 • Mikulás, karácsonyi barkácsolás és ünnepség
 • Farsangi jelmezbál
 • Költészet napi szavalóverseny
 • Népdaléneklési verseny
 • Egervölgy Kupa futballbajnokság
 • Kisiskolák matematika versenye
 • Egészséghét
 • Gyereknap
 • Kirándulások, túrák, osztálybulik, kézműves délutánok

Suli Harmónia Általános Iskola Egervölgy

Harmadik éve kihasználjuk az Erzsébet-program adta lehetőségeket, és minimális költségért táborozni visszük tanulóinkat a Balaton-partra. Tavaly nyáron eredményes sportolóink egy hetet tölthettek ingyenesen egy ausztriai sporttáborban, Ferlachban.

Suli Harmónia Általános Iskola Egervölgy

A sport területén is igyekszünk minél több lehetőséget nyújtani gyerekeinknek. Az asztalitenisz és a petanque sportágban évek óta az országos diákolimpiák résztvevői, gyakran dobogós helyezettjei vagyunk. Iskolánk bekapcsolódott a Bozsik-programba, focistáink rendszeresen részt vesznek a térségben szervezett bajnokságokon, Bozsik-tornákon.

Suli Harmónia Általános Iskola Egervölgy

Alsós tanulóinknak minden évben lehetősége van színházbérlettel részt venni a vasvári Nagy Gáspár Kulturális Központ előadásain, felsős diákjainkat alkalmanként a Weöres Sándor Színház előadásaira kísérjük el.

Suli Harmónia Általános Iskola Egervölgy

Rendszeresen figyeljük a pályázatokat, s igyekszünk kihasználni a lehetőséget különféle támogatások szerzésére. Az idei tanévben a káldi tagiskolával együtt sikerült kétmillió forintot nyernünk egy csillagászati projektre, illetve lehetőséget kaptunk negyedik osztályosaink egy hetes erdei táboroztatására. 

Suli Harmónia Általános Iskola Egervölgy

Suli Harmónia 2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány

Cím: 8767 Felsőrajk, Szabadság utca 46.

Telefonszám: 06-93-554-012. Fax: 06-93-554-012

E-mail: suliharmonia2007@gmail.com

Honlap: suliharmona2007.hu

Képviselő: Kósa Istvánné – kuratóriumi elnök

Tagintézményeink

Zala megye:

Felsőrajk  8767 Felsőrajk, Szabadság utca 46.

Zalaszentmihály  8936 Zalaszentmihály, Iskola utca 3.

Pölöske   8929 Pölöske, Petőfi Sándor utca 49.

Vas megye:

Egervölgy  9684 Egervölgy, Kossuth Lajos utca 186.

Káld  9673 Káld, Rákóczi utca 1-2.