gazdaság

Bezárt a több száz embert foglalkoztató Prevent Kft. mindkét megyei üzeme

2017.03.02

Helyi hírek

Megszüntette magyarországi tevékenységét, és három nyugat-dunántúli üzemének bezárásával megvált több mint 300 dolgozójától az autóbelsőket, üléshuzatokat gyártó Prevent Premium & Interior Kft. Lenti polgármestere elmondta: a cég tavaly nyáron még bővíteni akart, februárban azonban a gyártás kitelepítéséről döntött.

Iparcsarnok-bővítések Zalaegerszegen: jövőre ötszáz új munkahely jön létre

2016.12.15

Helyi hírek

Öt társaság területvásárlásai és iparcsarnok-bővítései révén újabb ötszáz munkahely jön létre jövőre Zalaegerszegen. A városi közgyűlés csütörtökön tárgyalt az egyes beruházásokról.

7 ezer alatt a regisztrált álláskeresők száma a megyében

2016.11.22

Helyi hírek

Zala megyében 7 ezer alá csökkent a regisztrált álláskeresők száma: október végén 6966 álláskeresőt regisztráltak a kirendeltségeken, 1,6 ezerrel kevesebbet, mint egy évvel korábban - közölte a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya hétfőn az MTI-vel.

Ismét górcső alatt a megyei Top 100-as listán szereplő cégek

2016.11.17

Helyi hírek

A 2015. évi zalai gazdasági eredményeit bemutató kiadványban szereplő cégek nettó éves árbevétele 9,7 százalékkal nőtt a korábbi évhez képest - ismertette a Nemzeti Adó- Vámhivatal (NAV) Zala megyei igazgatója Zalaegerszegen. 

A GE is beszállna Paks II építésébe

2016.11.14

Gazdaság

A GE Steam Power Systems arra számít, hogy jó eséllyel részese lehet a Paks II. atomerőmű építésének, miután ő szállíthatja a teljes turbinaszigetet a finn Hanhikivi I. atomerőműbe, amelybe a tervezett paksival azonos típusú és teljesítményű atomreaktort telepíti a fővállalkozó Rosatom Overseas - közölte Michael Keroulle, a GE Steam Power Systems kereskedelmi igazgatója az MTI-vel.