Zalaegerszeg

Jogerősen enyhítették a 18 éves zalaegerszegi lány gyilkosának ítéletét

2017.05.20

Helyi hírek

Húsz évről tizennyolc év fegyházbüntetésre enyhítette jogerősen a Pécsi Ítélőtábla annak a fiatal férfinak az ítéletét, aki meggyilkolta volt barátnőjét, egy 18 éves gimnazista lányt 2015 áprilisában Zalaegerszegen - közölte a táblabíróság az MTI-vel.

Fagyasztásos eljárással műtik a szívritmuszavart Zalaegerszegen

2017.04.11

Helyi hírek

Katéteren keresztül, fagyasztásos eljárással műtenek szívritmuszavarban szenvedő betegeket a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban, ahol a Dunántúlon elsőként alkalmazzák a krioablációnak nevezett eljárást.

Okos gyorsforgalmi út és 5G-hálózat egészíti ki a zalaegerszegi tesztpályát

2017.03.10

Helyi hírek

Májusban teszik le a zalaegerszegi, önvezető járművek vizsgálatára is alkalmas járműipari tesztpálya alapkövét, amelyhez kapcsolódva Zalaegerszeg és Balatonszentgyörgy között is "okos" autóútként épül meg az R76-os gyorsforgalmi út - közölte a tesztpálya kormánybiztosa pénteken, több tárca államtitkárával közösen tartott zalaegerszegi sajtótájékoztatóján.

Bántalmazások a zalaegerszegi gyermekotthonban?

2017.03.03

Helyi hírek

Komoly és rendszerszintű alapjogi visszásságokat tárt fel az alapvető jogok biztosának átfogó vizsgálata a zalaegerszegi gyermekotthon működése kapcsán, ami miatt ügyészségi törvényességi felügyeleti eljárást is kezdeményezett - közölte az alapjogi biztos hivatala pénteken az MTI-vel.

Kapszulában lenyelhető kamerával végeznek vékonybélvizsgálatot Zalaegerszegen

2017.02.20

Helyi hírek

Egy újonnan bevezetett eljárás keretében kapszulában lenyelhető kameraendoszkóppal tudják diagnosztizálni a vékonybélben keletkezett vérzéseket a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban - közölte az egészségügyi intézmény főigazgatója hétfői sajtótájékoztatóján.

Teljesen felújítják a zalaegerszegi sportlőteret

2017.01.30

Helyi hírek

Folytatódik a tavaly megkezdett beruházás: a létesítmény küllemében és energetikailag is megújul, valamint eddig hiányzó sporteszközöket is beszereznek az önkormányzat és a szakszövetség összefogásában.

Az ötödik pecsét a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban – Bátorságszérumot csöpögtet belénk

2017.01.20

Helyi hírek

Szenkovits Péter írása (teremtuccse.blogspot.hu).

Azt hiszi, hogy Zalaegerszegen sok az autó? Jól hiszi

2017.01.10

Gazdaság

Vajon melyik magyar településen van a legtöbb?

Nincs elég bíró, ezért elmarad egy tárgyalás Zalaegerszegen

2017.01.05

Helyi hírek

Pénteken tartották volna Zalaegerszegen két, időseket kifosztó férfi ügyének másodfokú tárgyalását, a Zalaegerszegi Törvényszék azonban a saját kizárását kérte, mert egy novemberi, alkotmánybírósági határozat alapján nem tudnak háromtagú bírói tanácsot alakítani.

Halálra gázolt a vonat egy nőt Zalaegerszegen

2016.12.27

Helyi hírek

Kedd reggel történt.

Új típusú hulladékválogató berendezést fejlesztenek Zalaegerszegen

2016.12.19

Helyi hírek

Az eddigi hulladékkezelési módszereket átalakító, a vegyes gyűjtésű szilárdhulladékok válogatására szolgáló berendezés fejleszt ki Zalaegerszegen a 3B Hungária Kft. és a zalakarosi Szabadics Zrt. konzorciumi együttműködésben - közölte a konzorcium az MTI-vel.

Rákász Gergely Zalaegerszegen is ünnepi hangversenyt ad

2016.12.13

Kultúra

A 260 éve született Mozart előtt tiszteleg országos ünnepi hangversenysorozatával Rákász Gergely koncertorgonista.

Zalaegerszeg írta alá elsőként a megállapodást az oktatási intézmények átadásáról

2016.12.02

Helyi hírek

Tizenegy közoktatási intézmény kerül át januártól a helyi tankerületi központ fenntartásába Zalaegerszegen, ahol az országban elsőként írták alá pénteken az átadás-átvételről szóló megállapodást.

Újra élővé teszik Zalaegerszegen a Zala folyó holtágát

2016.12.01

Helyi hírek

Mintegy 350 millió forintból ismét élővé teszik a Zala folyó holtágának másfél kilométeres zalaegerszegi szakaszát, ahol rekreációs parkot is kialakítanak - tájékoztatta a zalai megyeszékhely önkormányzata csütörtökön az MTI-t.

Zalaegerszegen is nyílik adománypont

2016.11.29

Helyi hírek

A Mikulásgyár Lurdy Házban lévő gyűjtőpontja keddtől már várja a tartós élelmiszereket, jó minőségű ruha és játékadományokat a rászorulók részére. 

Nagyszabású rendezvénysorozattal ünnepelik a 770 éves jubileumot Zalaegerszegen

2017.05.05

Helyi hírek

Nagyszabású rendezvénysorozattal, tudományos és várostörténeti konferenciákkal, tematikus hétvégékkel, színvonalas fesztiválprogramokkal ünneplik a város első, 1247-es keltezésű írásos említésének 770 éves jubileumát idén Zalaegerszegen.

Gyerekeiket elhanyagoló szülők ellen emeltek vádat Zalaegerszegen

2017.03.17

Helyi hírek

Több szabálysértési és büntetőeljárás ellenére is éveken át elhanyagolta két közös gyerekük iskoláztatását az a zalaegerszegi nő és élettársa, akik ellen kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat. Időközben gyermekeiket állami gondozásba is vették - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Lakástűz miatt kellett kiüríteni egy tízemeletes lakóházat Zalaegerszegen

2017.03.04

Helyi hírek

Kilencven lakónak kellett ideiglenesen elhagyni az otthonát.

Gyógyászati segédeszközökkel csaló orvost ítéltek el Zalaegerszegen

2017.02.22

Helyi hírek

Pénzbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Járásbíróság első fokon szerdán egy orvost és egy orvoslátogatót, mert csaknem ötmillió forint kárt okoztak azzal, hogy vizsgálatok nélkül, nagy tételben írtak fel tb-támogatással drága gyógyászati segédeszközöket.

Új szívműtéti eljárást vezettek be a zalaegerszegi kórházban

2017.02.09

Helyi hírek

Nagy könnyebbség ez a betegeknek.

Szombathelyen lopta a rendszámokat egy zalaegerszegi férfi, vádat emelnek ellene

2017.01.27

Aktuális

Szakszerű munkát végzett.

Zalaegerszeg csaknem 30 pontján szépülnek meg a közterek

2017.01.16

Helyi hírek

Összesen 1,5 milliárd forintból újulnak meg utak, járdák és terek, illetve épülnek új bekötőutak a következő két év során.

130 éves épületet cserélnek le új óvodával Zalaegerszegen

2017.01.09

Helyi hírek

Andráshida új óvodája a TOP keretében 360 millió forintos beruházással jön létre, az épületben a négy csoportszobán kívül egy tornaszobát is létrehoznak.

88 éves zalaegerszegi nőt keres a rendőrség

2016.12.27

Helyi hírek

Otthonából ismeretlen helyre távozott.

Sokkal modernebb lesz a felújítás után a zalaegerszegi Interspar

2016.12.19

Helyi hírek

Két ütemben, több mint egymilliárd forint beruházással korszerűsítik a zalaegerszegi Interspar áruházat, ahol a teljes gépészeti felújításon kívül éttermet is kialakítanak - közölte a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője hétfőn az MTI-vel.

Iparcsarnok-bővítések Zalaegerszegen: jövőre ötszáz új munkahely jön létre

2016.12.15

Helyi hírek

Öt társaság területvásárlásai és iparcsarnok-bővítései révén újabb ötszáz munkahely jön létre jövőre Zalaegerszegen. A városi közgyűlés csütörtökön tárgyalt az egyes beruházásokról.

Felnőtteknek és középiskolásoknak indít előadássorozatot a Griff Bábszínház

2016.12.12

Helyi hírek

Elsőként Nagy Petra, a Színház és Filmművészeti Egyetem ötödéves bábszínész szakos hallgatójának Bársonytafota című előadását mutatják be szerdán Zalaegerszegen - mondta el Szűcs István, a bábszínház igazgatója a hétfői sajtótájékoztatón.

Felújították a 74-es főút Zalaegerszeg előtti szakaszát

2016.12.02

Helyi hírek

Mintegy másfél milliárd forint ráfordítással készült el a 74-es főút botfai elágazójánál egy új körforgalmú kereszteződés, illetve öt kilométernyi útszakasz felújítása - közölte Zalaegerszeg polgármestere pénteken, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Egy zalaegerszegi kémiatanár is maradandó életművet alkotott

2016.11.30

Helyi hírek

Kilenc tanár vehette át szerdán a másfél millió forintos pénzjutalommal járó Rátz Tanár Úr Életműdíjat, amelyet minden évben kiemelkedő munkát végző, természettudományos tantárgyat tanító pedagógusok kapnak meg - közölte a díjat odaítélő Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért az MTI-vel.

Jogerősen elítélték egy rendőrségi szakszervezet főtitkárát Zalaegerszegen

2016.11.29

Helyi hírek

Jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkárát, a sikkasztás miatt első fokon meghozott döntést súlyosbítva a Zalaegerszegi Törvényszék kedden.