Zala megye Rióból hazatért olimpikonját köszöntötték

2016.08.27

"Zala megyének most már nem csak világbajnoka és Európa-bajnoka, hanem olimpiai sportlövője is van."


 Tátrai Miklós sportlövő edz a Rio de Janeiró-i Olimpiai Sportlövőközpontban 2016. augusztus 4-én, egy nappal a riói nyári olimpia kezdete előtt. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az első olimpiájáról hazatérő Zala megyei olimpikont Tátrai Miklóst köszöntötték pénteken délután Zalaegerszegen, az Ebergény úti sportlőtéren.

A megyeszékhelyi sportlövő zalai szívvel, de a Budapest Honvéd színeiben utazott Rióba. Az ünnepségen Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere köszönte meg Miklósnak, hogy messzire vitte a város hírnevét és gratulált az első olimpiájához. Szabó Béla a Zala Megyei Sportlövő Szövetség elnöke történelminek nevezte Tátrai Miklós olimpiai szereplését:

"Zala megyének most már nem csak világbajnoka és Európa-bajnoka, hanem olimpiai sportlövője is van Miklós személyében, aki nem véletlenül jutott ki a nyári játékokra" - fogalmazott az elnök.

A köszöntők után az olimpikon nevelőegyesületének, a Göcsej Sportlövő Egyesületnek az elnöke, Gerencsér Miklós egy humoros ajándékkal köszöntötte a kiváló sportolót. Az ajándék pólón Miki elhíresült mondásának egy részlete olvasható: „Hát, őszintén? Nagyon beszartam! ”

Tátrai Miklós a köszöntők végén elmondta, hogy nagyon köszöni a sok jókívánságot és buzdítást és már készül az éppen zajló versenyszezonra, valamint nem titkolt szándéka a 2020-as Tokiói olimpiára való kvalifikáció megszerzése. Az idei olimpiát majd szeptemberben értékelik ki az edzőjével levonva a tapasztalatokat és a tanulságokat.

Jóna István/zalaegerszeg.hu

Tátrai Miklós a 34. lett szabadpisztolyban a riói olimpián, légpisztolyban a 42. helyen végzett.

Tátrai Miklós sportlövő edz a Rio de Janeiró-i Olimpiai Sportlövőközpontban 2016. augusztus 4-én, egy nappal a riói nyári olimpia kezdete előtt. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A zalaegerszegi, ötkarikás újonc versenyző fő számában, légpisztolyban saját bevallása szerint is túlizgulta a versenyt, s azt követően nem is mert jóslatokba bocsátkozni az 50 méteres számmal kapcsolatban. 

Győrik Csaba szövetségi kapitány szerdán arról beszélt, hogy Tátraitól 540 kör körüli eredmény már nem lenne rossz, hozzátéve, hogy szabadpisztolyban nincs igazán kiemelkedő eredménye.

"Az eleje nem sikerült, nem nagyon találtam magam, de aztán a közepe magamhoz képest jó volt, a végén viszont időzavarban éreztem magam" - nyilatkozta az MTI-nek Tátrai. - "Ezzel a számmal nem vagyok elégedetlen, persze jobb is lehetett volna, 545 kör körüli, a légpisztoly viszont nem sikerült jól, túlságosan rágörcsöltem. Sok tapasztalatot szereztem az olimpián, mostantól viszont előre nézek, irány Tokió."  

(MTI)