Látta már Zala megye eddigi legnagyobb legókiállítását?

2016.09.21. 12:56

Ha nem, néhány napig még megteheti.


Szeptember 16-án nyitotta meg kapuit az a 10 napos kiállítás Keszthelyen, ami nem csupán látványában nyújt érdekességeket, hanem kipróbálhatóságában is. Zala megye eddigi legnagyobb Lego kiállítását egy baráti társaság szervezte, gondolva, hogy sok felnőttben kellemes élményeket ébresztenek és sok gyermek pedig választja szabadidős tevékenységének az építést.

Az 1200 négyzetméteres kiállításon felvonultatott tárgyak megmutatták, hogy milyen széles az építőjáték lehetősége, s milyen széles az ember fantáziája. Saját építésű autók, helikopterek, hajók ,meserészletek és megannyi tárgy ami játékból van, de az ember alkotta. A szervező Kocka Barátok régóta tervezték a kiállítást. A világ legismertebb építő játéka minden korosztályt megmozgat. Nem csak a gyerekek nézték nagy lelkesedéssel  a nyitó napon a lego csodákat, hanem a szülők is.

Suszter Zoltán, aki gyermekkorában annyira megszerette a lego játékot, hogy a vele való építkezés felnőtt korára a hobbija lett. Nincs ezzel egyedül, társakat mozgósítva hozták tető alá a kiállítást. Fotó: szuperinfó.hu

Gyermekeiknek segítettek megérteni az ismeretlent. Az építők is tartottak bemutatókat. A lego interaktív asztalnál sűrített levegővel megmozgatták a különböző fantázia szülte tárgyakat. Így a szörnyfejet, labdatovábbítót is. Akadt olyan építő aki gyermekkori , több évtizedes építőjét is elhozta. Újragondolva.

A  tizenöt standon látható , kreativitást, ötletgazdagságot is bemutató tárgyak megmozgatták a gyerekek fantáziáját is. Sokáig időztek egy-egy megépített érdekesség előtt. Megismerhették részletesen a szerkezeteket is.

Szrimacz László, budapesti gépész apró részleteiben mutatta meg a 6000 darabból általa épített tengeralattjárót. Méreteit tekintve az egyik legnagyobb kiállított tárgy is az ö ő munkája, egy csatahajó.

A fantasztikus élményt bővítette a kiállító térben kialakított játszósarok, ahol mindenki építhetett. Valamint az a kiállítótér ahola szervezők felhívására érkezett gyermekalkotásokat láthatja a közönség.

A kiállítás 25-én zárja kapuit. Addig naponta 10-20 óra között látogatható.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió