Négy Zala megyei településen "világosodtak meg"

2016.10.17. 08:10

Családok, gyerekek és rendőrök a rossz idő ellenére, együtt igyekeztek példát mutatni a lámpafényes kerékpáros felvonulással.


A Zala Megyei Baleset-megelőzési Bizottság hétvégén második alkalommal rendezte meg a Megvilágosodás napját Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Keszthelyen és Lentiben.

A rendőrség honlapján megjelent híradás szerint a kerékpárosok közlekedésbiztonságának erősítését célzó programra idén is ősszel került sor, hiszen ebben az évszakban már rövidülnek a nappalok és az időjárási körülmények miatt is egyre többet kell korlátozott látási viszonyok között közlekedni. A kerékpárosok esetében a biztonság egyik alapfeltétele, hogy láthatóak legyenek.

Az egész napos program keretében több szerviz és üzlet is kedvezményes áron kínált lámpákat, világításokat a bicikliseknek, valamint az érdeklődők regisztráltathatták biciklijüket a "Bike Safe" programba is.

A Megvilágosodás napja mind a négy városban lámpafényes kerékpáros felvonulással ért véget, amelyen a rossz idő ellenére sokan részt vettek. Családok, gyerekek és rendőrök együtt mutattak példát és hívták fel a figyelmet a láthatóság fontosságára.

Fotó: police.hu