Szombaton ismét Megvilágosodás napja Zala megyében

2016.10.12. 08:42

Kedvezményes vásárlási lehetőséggel, bicikli regisztrációval és lámpafényes kerékpáros felvonulással hívja fel a figyelmet a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a láthatóság fontosságára a megye több városában.


A Zala Megyei Baleset-megelőzési Bizottság október 15-én, szombaton immár második alkalommal rendezi meg a Megvilágosodás napját - közölte honlapján a rendőrség.

A rendezvény célja, hogy felhívja a kerékpárral közlekedők figyelmét a láthatóság fontosságára.

Az akció keretén belül kedvezményes áron lehet majd első és hátsó világításokat vásárolni, valamint a bizottság tagjai láthatóságot elősegítő, fényvisszaverő eszközöket ajándékoznak a résztvevőknek.

Az esemény keretében kerékpárjaikat is regisztráltathatják  a Bike Safe programba, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely bűncselekmény esetén megkönnyíti a felderítést.

A Megvilágosodás napja 18 órakor egy példamutató és figyelemfelhívó kerékpározással zárul Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Keszthelyen és Lentiben. A rövid kerekezés után minden helyszínen ajándéksorsolás lesz, amelyen a felvonulás résztvevői és a napközben a szervizekben, üzletekben vásárlók is nyerhetnek különböző, a láthatóságot elősegítő kellékeket.

Az alábbiakban letölthető plakátokon megjelölt helyszínekről indulnak kivilágított kerékpárjaikkal az akció résztvevői, valamint tájékozódhatnak a kerékpár regisztráció időpontjáról és helyszínéről, továbbá a kedvezményeket biztosító szervizekről és üzletekről.