Uniós elismerést kapott az Őrség

2016.11.09. 20:25

Elnyerte a Kiváló Európai Desztináció (European Destination of Excellence, EDEN) elnevezésű kitüntetést az Őrség.


Elnyerte a Kiváló Európai Desztináció (European Destination of Excellence, EDEN) elnevezésű kitüntetést Kaposvár és a Zselic vidéke, valamint az Őrség 18 másik idegenforgalmi célállomás között - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel szerdán.

     Az EDEN kezdeményezés céljai közé tartozik egy platform létrehozása a jó gyakorlatok európai szintű cseréje érdekében a fenntartható turizmus területén. A projekt hazai lebonyolítója az indulás éve óta a Magyar Turizmus Zrt. és jogutódja, a Magyar Turisztikai Ügynökség.

    A hálózat innovációs pályázatán keresztül évente lehetőséget ad arra, hogy versenyeztessék egymással a nyertes desztinációk legújabb innovatív fejlesztéseit. Az idei, 11. EDEN konferenciát október 26-án rendezték meg Máltán 18 ország részvételével.

    Ezúttal három kategóriában hirdettek versenyt.
    A természetközeli élmény kategóriában Kaposvár és Zselic vidéke első helyezett lett a zselici rengetegben megbúvó Csillagpark egyedülálló kínálatával. A Csillagpark programjai a fogyatékkal élők számára is elérhetőek; a hallássérültek éjjel is látható jeltolmácsolással, a látássérültek "tapogatható égbolttal" élhetik át a természet élményét. A csillagvizsgáló és szolgáltatásai pedig nagyrészt akadálymentesen megközelíthetőek.
 
   A következő kategória olyan rendezvényeket díjazott, ahol a vendégek és a helyi lakosok is tevékenyen élvezhetik a programokat. Az egyik döntős esemény az Őrség kiemelt örökségturisztikai rendezvénye, a Tökfesztivál lett.

    Kaposvár fődíjként a közösségi média hatékony használatának elősegítését szolgáló tanfolyamot nyert.