Oratorikus est a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekarral

2016.04.18

2016. április 29-én 19 órakor.


2016. április 29-én 19 órakor.

Antonín Dvořák: Stabat Mater op.58

Nagy népszerűségnek örvendő bérletsorozatunk, a Szimfónia bérlet is tartogat meglepetést zeneszerető közönségünk számára. Április 29-én 19 órai kezdettel Oratorikus estet rendezünk Maximillian Opus vezényletével, ahol Antonín Dvořák művét élvezheti a közönség a Bartók Teremben. Közreműködik: Wiener Lehrer -a cappella- Chor, Marlies Krug, Elisabeth Ehrenfellner, Gerd Jaburek, Sebastian Rietz Kirchenchor St. Augustinus Perchtoldsdorf-ból.

Maximilian Opll

Hat éves korától járt zongoraórákra. 1993-ban megkomponálta első dalát. 2001-ben szerzett angol tanári – és zenetanári diplomát kitüntetéssel. 2001 őszétől angolt és zenét tanít az Új középiskolában Bécs 14. kerületében. 2002-ben az iskolában megalapította a The Suburban Voices kórust. 2006-ban mutatták be művét, Valahol messze című musicalt. 2005 – 2006-ban a bécsi Liesing plébánián működő Junger Chor karnagya.

Oratorikus est a Savaria Szimfonikus Zenekarral

Ezt követően 2014-ig az alsó-ausztriai Perchtoldsdorfban a Family Singers és a The Changing Tunes karnagya, zenei vezetője. Egyházi és világi kórusműveket komponál (két mise, karácsonyi kantáta, gyermekmusical). 2014 januárjában lett művészeti vezetője a Wiener Lehrer – a cappella – Chor-nak, prof. Günter Knotzinger utódjaként. Az elmúlt években szerzett kitüntetéses diplomát a Bécsi Egyházi Pedagógiai Főiskolán és a bécsi konzervatóriumban Martin Váchanál és Mathias Reinthallernél 2015 májusában a Goldener Musikvereinsaal-ban Bécsben Händel Messiás-át vezényelte a Bécsi Wiener Lehrer-a cappella-Chor és a Capella Savaria közreműködésével.

Wiener Lehrer – a cappella – Chor

A kórust 1912-ben alapították, számos koncertjük és sikerük volt már, és hatalmas elismerésnek örvendenek bel- és külföldön egyaránt.

Oratorikus est a Savaria Szimfonikus Zenekarral

A kórusnak jelenleg több, mint 75 tagja van, repertoárja kiterjedt a rövidebbtől a monumentális reneszánsz alkotásokon keresztül, a nagy kórus-zenekari művekig. 2014-től a kórus művészeti irányítása Maximilian Opll kezében van,akinek központi célja a kórus továbbfejlesztése a capella vonalon, nem szakítva a nagy koncertek hagyományaival sem. Évtizedek óta lép fel a kórus Bécs legnevesebb helyszínein (a Goldener Musikvereinssaal-ban, vagy a Bécsi Koncertház Mozart termében). A koncerteken kívül a Wiener Lehrer-a cappella-Kórus vállal koncertkörutakat Európa városaiba és a tengeren túlra is.