Suli Harmónia Általános Iskola - Zalaszentmihály

2016.04.07

A település Keszthely, Zalaegerszeg, Nagykanizsa és Szombathely irányából is könnyen megközelíthető.


Településünkről

Zalaszentmihály a 75-ös főút mentén három zalai nagyváros közt fekszik, minden irányból jól megközelíthető. Rendszeres autóbuszjáratokkal Keszthely és Zalaegerszeg, illetve vonattal Nagykanizsa és Szombathely irányából.

Körjegyzőségi központ. Önálló polgármesteri hivatala, iskolája, óvodája, gyógyszertára, orvosi rendelője van. Az alapvető árucikkek több boltban is megvásárolhatók.

Zalaszentmihály, műemlék templom

Római katolikus műemlék temploma a 75-ös főútról jól látható, gótikus stílusban épült. Mérműves gótikus ablakai köszönnek vissza a Millennium alkalmából a település parkjában felavatott emlékművön.

A felújított, modern futballpályálya mellett kosár- és kézilabdapálya is található, amelyet az iskolás gyerekek napi szinten használhatnak.

Horgásztó

A Zalaszentmihályi horgásztó, a Szévíz csatorna festői völgyében helyezkedik el a falu közvetlen határában 97 hektáron. Rendkívül gazdag halállománya, szép környezete és a kemping az ország minden részéről vonzza a horgászokat. Az iskola szabadtéri programjainak lebonyolítására is kiválóan alkalmas.

Az iskola homlokzata a 75-ös főút felől

Iskolánkról

A falu iskolájáról az első írásos emlék az 1771-es évből származik. Akkor még csak egy tanító oktatott hittanra 6 gyermeket.

A falusiak iskolaépítésbe először 1852-ben kezdtek. Az épület a templom mellett állt, és egészen 1950-ig itt történt a gyerekek oktatása.

1951-ben, a falu lakosságának teljes összefogásával kezdődött meg a jelenleg is használatban lévő iskolaépület alapjainak lerakása, amelyet az 1980-as évek végén felújítottak, tantermekkel, tornateremmel, egyéb kiszolgáló helyiségekkel bővítettek.

Az iskola 2011. szeptember 1-je óta a Suli Harmónia -2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány fenntartásában tagintézményként működik.

Az iskola épületében kapott helyet az óvoda, illetve a községi könyvtár.

A belső játszóudvar

Kis létszámú osztályainkban 1-2. és 3-4. osztályban összevontan, felső tagozaton évfolyamonkénti bontásban tanulnak a gyerekek.

Minden tanévben számos színvonalas rendezvény, verseny tarkítja a tanulással töltött napokat.

Iskolánk erősségei

Kis létszámú osztályok - lehetővé teszi az egyéni képességek szerinti differenciálást, az integrált oktatást nevelést (SNI, BTM) amely nagy előnyt jelent a 20-30 fős osztályokkal szemben.

Jó szakos ellátottság – szakképzett tanítók, tanárok látják el a mindennapi nevelési-oktatási feladatokat, munkájukat logopédus, gyógy pedagógus, fejlesztő tanár, hitoktató segíti.

Tornatermünk

Tornaterem, sportpályák – a környék kisiskolái közül csak Zalaszentmihály rendelkezik tornateremmel, amely a téli időszakban is biztosítja a mindennapos testnevelés szakszerű lebonyolítását, illetve sportrendezvények, versenyek szervezését.

IKT eszközök

digitális tábla minden osztályban – melynek segítségével elérhető a XXI. század modern oktatása.

szélessávú internet elérhetőség az iskola minden termében

nyelvi labor – 16 fő oktatására alkalmas. Iskolánkban két idegen nyelv (angol-német) elsajátítására van lehetőség.

Tanóra a nyelvi laborban

tanulói tabletek - a sajátos nevelési igényű, valamint a tanulási zavarral küzdő tanulók számára könnyítik meg a fejlesztő foglalkozások munkáját.

informatika terem – 16 fő befogadására alkalmas

Az épületben működő könyvtár – amely a községi könyvtár szerepét is ellátja.

Rendezvényeink – hagyományosan a faluval közösen ünnep március 15. október 23. és a karácsony.

Farsang

Egyéb rendezvények a teljesség igénye nélkül: mikulás, farsang, A magyar költészet napja, fordított nap, könyvtári és egyéb irodalmi, kulturális rendezvények, gyermeknap, anyák napja.

Projektnapok – évente két alkalommal, ősszel és tavasszal. Egy témakör feldolgozása sokféle módszerrel, több irányú megközelítéssel. Többek közt: egyéni és csoportos kutató munka, gyakorlati tevékenységek, elméleti háttér.

Tanulmányi-és sportversenyek - Iskolánk tanulói rendszeresen jó eredménnyel szerepelnek kistérségi, megyei, de országos versenyeken is. A Bendegúz Levelező Akadémia, a Tudásbajnokság megyei és országos fordulójában szép eredményeink születnek. Sikeresek a körzeti atlétika versenyeken, és focibajnokságon is. Angol nyelvi csapatversenyben is vannak megyei helyezéseink.

Pályázatok

Edutech – horvát- magyar projekt a megújuló energiaforrások jegyében – a pályázat eredménye egy digitális tábla

TIOP 1. 1.1.1.-12/1. pályázat – tanári és tanulói notebookok, digitális táblák, tabletek, hálózatépítés

Nemzeti Tehetségprogram – „Természetvédelem világnyelven” tehetséggondozó tábor Valkonya

Erzsébet Program - Erzsébet tábor: 2014 Balatonberény, 2015 Zánka

Tehetséggondozás, nem csak tanulásban – tanulóink munkái

Suli Harmónia Általános Iskola

8936 Zalaszentmihály, Iskola u. 3.

Telefon: 06/30/410-3026

e-mail: zmiskola@mail.com